Kokosový tart s lesným ovocím

Ingrediencie:
Cesto:
- 150 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g trstinového cukru
- 2 vajíčka
- 3 PL rozpusteného kokosového oleja
- štipka soli
Krém:
- 500 g ricotty
- 250 g jemného odtučneného tvarohu
- 3 PL trstinového cukru
- 1 odmerka vanilkového/kokosového proteínu (cca 30g)
- 3 PL strúhaného kokosu
Želatína:
- 300 g mrazeného lesného ovocia
- trstinový cukor podľa chuti
- 1/2 balenia želatíny s agarom
Tipy a Triky:
Odporúčame tart robiť večer, aby odležal cez noc v chladničke a prepojili sa všetky chute.
Postup:
Cestíčko si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a následne si cesto rozvaľkáme na tenučko a prenesieme do formy na tart. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Cesto po dopečení necháme chvíľku vychladnúť a nalejeme naňho krém, ktorý sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Ako posledné si do hrnčeka dáme prevariť ovocie so sladidlom a želatínou v prášku a nalejeme na krém. Necháme vychladnúť a odporúčame tart robiť večer, aby odležal cez noc v chladničke a prepojili sa všetky chute.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...