Koláč z ryžovej múky

Share on Facebook
plech asi 20 x 30 cm porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Korpus:

  • 2 hrnčeky ryžovej múky Pernerka
  • ½ hrnčeka cukru
  • 1 hrnček ryžového mlieka (môžeme použiť aj klasické)
  • ½ hrnčeka oleja
  • 3 vajíčka
  • 5 lyžíc holandského kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva

Krém:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 2 ks vanilkového pudingu – len prášok z pudinka bez varenie  (např. Olé Dr. Oetker)
  • 50 g cukru – ideálne práškového

Dokončenie:

  • čerstvé alebo zavárané ovocie

Tipy a Triky:

Namiesto čerstvého ovocia môžeme použiť aj zavárané (kompót).

Postup:

Korpus:

Rúru rozohrejeme na 170 °C.

Do misy nasypeme sypké suroviny a premiešame. Potom pridáme ostatné suroviny a opäť dôkladne premiešame. Hotové cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Či je korpus upečený, zistíme pomocou špajdle (zapichneme ju do cesta – pokiaľ sa na ňu cesto nelepí, máme upečené). Korpus necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

Krém:

Tvaroh zmiešame s cukrom a pudingovým práškom.

Dokončenie:

Na vychladnutý korpus rozotrieme krém. Na krém nakladieme ovocie a koláč necháme stuhnúť na chladnom mieste.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.