Koláč z ryžovej múky
Ingrediencie:
Korpus:
- 2 hrnčeky ryžovej múky Pernerka
- ½ hrnčeka cukru
- 1 hrnček ryžového mlieka (môžeme použiť aj klasické)
- ½ hrnčeka oleja
- 3 vajíčka
- 5 lyžíc holandského kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
Krém:
- 500 g polotučného tvarohu
- 2 ks vanilkového pudingu – len prášok z pudinka bez varenie (např. Olé Dr. Oetker)
- 50 g cukru – ideálne práškového
Dokončenie:
- čerstvé alebo zavárané ovocie
Tipy a Triky:
Namiesto čerstvého ovocia môžeme použiť aj zavárané (kompót).
Postup:
Korpus:
Rúru rozohrejeme na 170 °C.
Do misy nasypeme sypké suroviny a premiešame. Potom pridáme ostatné suroviny a opäť dôkladne premiešame. Hotové cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Či je korpus upečený, zistíme pomocou špajdle (zapichneme ju do cesta – pokiaľ sa na ňu cesto nelepí, máme upečené). Korpus necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
Krém:
Tvaroh zmiešame s cukrom a pudingovým práškom.
Dokončenie:
Na vychladnutý korpus rozotrieme krém. Na krém nakladieme ovocie a koláč necháme stuhnúť na chladnom mieste.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...