Kysnutá bábovka s mandľami a čučoriedkami
Ingrediencie:
- 60 g hrozienok
- 300 g BIO špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky
- 40 g krupicového cukru
- 3 ks žĺtky
- 100 g mlieka
- 8 g droždia
- 70 g masla
- 5 g morskej soli
Na dokončenie
- čučoriedkový džem
- čerstvý tymian
- práškový cukor
Tipy a Triky:
Postup:
Do misy navážime všetky ingrediencie okrem hrozienok a varechou vymiešame hladké lesklé cesto. Netreba pridávať žiadnu múku; cesto odležaním „spevnie“. Hrozienka vmiešame úplne na záver. Prikryté necháme na teplom mieste kysnúť. Bábovkovú formu vymastíme polotekutým maslom a vysypeme hoblinkami mandlí. Vykysnuté cesto krátko prepracujeme a vyvaľkáme do tvaru bochníka. V ňom urobíme dieru (ako na donut) a opatrne umiestnime do pripravenej formy. Necháme kysnúť na trojnásobný objem. Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre pri 170 °C.
Necháme vychladnúť a pocukrujeme. Na polevu rozvaríme 3 lyžice džemu, lyžicu vody a niekoľko vetvičiek tymianu. Ešte vlažnú ňou polejeme bábovku. Dozdobíme tymianom a podávame s úsmevom! Je skutočne vynikajúca!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...