Lepené koláčiky z celozrnnej pohánkovej Pernerky

Share on Facebook
3 plechy porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 25 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 žĺtky
  • 17 dkg masla

ďalej:

  • lekvár na zlepenie podľa potreby

Tipy a Triky:

 

 

Postup:

Všetky suroviny dôkladne spracujeme rukou a dáme na ½ hodinky do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrubkou 3mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 st., 12 minút, dozlatista.

Vychladnuté zlepíme lekvárom a môžeme ozdobiť čokoládou.

Uskladňujeme v zatvorenej krabičke.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.