Lepené koláčiky z celozrnnej pohánkovej Pernerky
Ingrediencie:
- 25 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky
- 10 dkg práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 2 žĺtky
- 17 dkg masla
ďalej:
- lekvár na zlepenie podľa potreby
Tipy a Triky:
Postup:
Všetky suroviny dôkladne spracujeme rukou a dáme na ½ hodinky do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrubkou 3mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 185 st., 12 minút, dozlatista.
Vychladnuté zlepíme lekvárom a môžeme ozdobiť čokoládou.
Uskladňujeme v zatvorenej krabičke.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...