Liaty perník z ražnej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 a ½ hrnčeka ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 1 hrnček cukru
- ½ hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžica škorice
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 1 kypriaci prášok do perníka
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 3 lyžice slivkového lekváru
Poleva:
- 100 g vysoko percentnej čokolády
- 50 g masla
- 50 ml smotany
- kokos na posypanie
Tipy a Triky:
Do cesta môžeme pridať oriešky alebo hrozienka podľa chuti – pridáme k tomu aj trošku mlieka navyše.
Miesto čokoládovej polevy s kokosom môžeme perník pred pečením ozdobiť pikantným džemom (ríbezľový alebo napríklad višňový).
Postup:
V mise zmiešame najskôr suché suroviny a potom postupne pridávame všetko ostatné.
Vznikne nám hustejšie cesto – tak je to v poriadku. Nemusíme sa báť, aj tak bude perník nádherne kyprý. Cesto nalejeme do vymazanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút – kontrolujeme špajdľou.
Do misky dáme čokoládu, maslo a smotanu. Rozpustíme v mikrovlnnej rúre (30 sekúnd). Vyberieme a vidličkou všetko spojíme do hladkej polevy. Nalejeme na hotový perník a posypeme kokosom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...