Linecké zo špaldovej múky

Share on Facebook
5 plechů porcií
2 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 500 g špaldovej hladkej Pernerky
  • 340 g zmäknutého masla
  • 170 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • najemno nastrúhaná kôra z 1 biocitróna

 

Tipy a Triky:

Pečivo zlepujeme kyslastou marmeládou.

Postup:

Na dosku si preosejeme múku a práškový cukor. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky a kôru z citróna. Rukami začneme vypracúvať, kým nevytvoríme hladké cesto. Cesto musí mať hladkú konzistenciu a nesmie sa priliepať na dosku. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu, najlepšie však na noc.

Cesto vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 160 °C.

Dosku si zľahka posypeme múkou a cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 2 mm – 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7 – 8 minút.

Po vychladnutí zliepame marmeládou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.