Lístkové cesto

Share on Facebook
650 g cesta porcií
4 / 5náročnosť
150 min

Ingrediencie:

Maslová časť

  • 100 g špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 250 g masla 

Vodová časť

  • 250 g pšeničnej hladkej múky Pernerka 
  • 1 žĺtok 
  • 120 ml vody 
  • 1 polievková lyžica octu 
  • 1 čajová lyžička soli 
  • 1 polievková lyžica rumu 
  • 1 polievková lyžica oleja 

Tipy a Triky:

Zabalené cesto nám vydrží v chladničke zhruba týždeň. Cesto môžeme aj zamraziť.

Postup:

Na lístkové cesto budeme vyrábať dve cestá – maslové cesto a vodové cesto. Najskôr vypracujeme maslové cesto. Maslo zmiešame s múkou, vytvoríme cesto a dáme na hodinu odležať do chladničky. 

Vodové cesto vypracujeme najlepšie v kuchynskom robote. Zmiešame všetky suroviny a miesime cesto pomocou hnetacieho háku asi 5 minút. Cesto zabalíme do fólie a dáme tiež na hodinu odpočinúť do chladničky. 

Po hodine vyberieme cestá z chladničky a každé zvlášť dáme medzi dva pláty papiera na pečenie a vyvaľkáme obdĺžnik. 

Vodové cesto položíme na pracovnú dosku ako prvé a naň položíme maslovú časť. Cesto prekladáme tak, že ľavú stranu preložíme do stredu a pravú stranu preložíme cez tú ľavú. Takto preložené cesto vložíme na 30 minút do chladničky a postup ešte 2x zopakujeme. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.