Lokše s makom

Share on Facebook
5 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 45 dkg uvarených zemiakov
  • 10 dkg špaldovej hladkej múky Pernerka + na podsypávanie
  • ¼ lyžičky soli
  • práškový cukor- cca 3 lyžice
  • mletý mak – cca 5 lyžíc
  • podľa chuti maslo alebo masť

Tipy a Triky:

Namiesto masla môžme použiť masť. Lokše je najlepšie podávať čerstvé, avšak môžeme podávať aj na druhý deň.

Namiesto maku môžme použiť slivkovkový lekvár alebo nebo môžme opiecť klobásu s cibuľkou.

Postup:

Na jemnej strane strúhadla nastrúhame vychladnuté zemiaky, prisypeme múku a soľ. Rukami vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme na výšku dvoch milimetrov. Placku položíme na suchú panvicu a opečieme z jednej strany. Keď sa na placke začnú tvoriť bubliny, otočíme a na sucho opečieme aj z druhej strany.

Hotovú placku potrieme rozpusteným maslom. Takto potretú placku položíme do cukru, ktorý sme zmiešali s makom. Zrolujeme do palacinky (náplňou dnu).

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.