Lokše s makom
Ingrediencie:
- 45 dkg uvarených zemiakov
- 10 dkg špaldovej hladkej múky Pernerka + na podsypávanie
- ¼ lyžičky soli
- práškový cukor- cca 3 lyžice
- mletý mak – cca 5 lyžíc
- podľa chuti maslo alebo masť
Tipy a Triky:
Namiesto masla môžme použiť masť. Lokše je najlepšie podávať čerstvé, avšak môžeme podávať aj na druhý deň.
Namiesto maku môžme použiť slivkovkový lekvár alebo nebo môžme opiecť klobásu s cibuľkou.
Postup:
Na jemnej strane strúhadla nastrúhame vychladnuté zemiaky, prisypeme múku a soľ. Rukami vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme na výšku dvoch milimetrov. Placku položíme na suchú panvicu a opečieme z jednej strany. Keď sa na placke začnú tvoriť bubliny, otočíme a na sucho opečieme aj z druhej strany.
Hotovú placku potrieme rozpusteným maslom. Takto potretú placku položíme do cukru, ktorý sme zmiešali s makom. Zrolujeme do palacinky (náplňou dnu).
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...