Machová torta
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 250 g baby špenátu rozmixovaného dohladka
- 1 balíček prášku do pečiva
- citrónová kôra z jedného citróna
- šťava z ½ citróna
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajíčka
- 175 ml oleja
Náplň:
- 2 šľahačky 30 %
- 2 polotučné tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- stužovadlo šľahačky
Tipy a Triky:
Korpus – malá tortová forma cca 22 cm.
Postup:
Najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Tyčovým mixérom rozmixujeme špenát úplne do hladkej šťavy. Šťavu pridáme k pene z cukru a vajec a premiešame. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a ešte chvíľku mixujeme. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 30 minút (čas je orientačný, musíme pozorne sledovať). Po upečení prekrojíme tortu 2x. (Aby bol rez rovný, môžeme použiť aj niť. Nožíkom si naznačíme v korpuse dookola ryhu, do ktorej potom obtočíme niť a prekrojíme podobne ako knedle.) Korpus necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. V mixéri vyšľaháme najskôr šľahačku, pridáme tvaroh a šľaháme ďalej. Nakoniec pridáme cukor a stužovadlo.
Prvý plát korpusu pomažeme časťou krému, priklopíme druhým plátom a opäť pomažeme, tentoraz aj zboku. Tretí plát rozmrvíme (rukou alebo lyžičkou, ide to ľahko) a nanesieme na vrch aj na strany torty. Necháme uležať v chladničke minimálne 2 hodiny. Pred servírovaním môžeme ozdobiť čerstvým ovocím.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...