Machová torta

Share on Facebook
1 torta porcií
3 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 250 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 250 g baby špenátu rozmixovaného dohladka 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • citrónová kôra z jedného citróna 
  • šťava z ½ citróna 
  • 150 g cukru 
  • 1 vanilkový cukor 
  • 3 vajíčka 
  • 175 ml oleja 

Náplň: 

  • 2 šľahačky 30 % 
  • 2 polotučné tvarohy 
  • 2 vanilkové cukry 
  • stužovadlo šľahačky 

Tipy a Triky:

Korpus – malá tortová forma cca 22 cm.

Postup:

Najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Tyčovým mixérom rozmixujeme špenát úplne do hladkej šťavy. Šťavu pridáme k pene z cukru a vajec a premiešame. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a ešte chvíľku mixujeme. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 30 minút (čas je orientačný, musíme pozorne sledovať). Po upečení prekrojíme tortu 2x. (Aby bol rez rovný, môžeme použiť aj niť. Nožíkom si naznačíme v korpuse dookola ryhu, do ktorej potom obtočíme niť a prekrojíme podobne ako knedle.) Korpus necháme vychladnúť. 

Pripravíme si krém. V mixéri vyšľaháme najskôr šľahačku, pridáme tvaroh a šľaháme ďalej. Nakoniec pridáme cukor a stužovadlo. 

Prvý plát korpusu pomažeme časťou krému, priklopíme druhým plátom a opäť pomažeme, tentoraz aj zboku. Tretí plát rozmrvíme (rukou alebo lyžičkou, ide to ľahko) a nanesieme na vrch aj na strany torty. Necháme uležať v chladničke minimálne 2 hodiny. Pred servírovaním môžeme ozdobiť čerstvým ovocím. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.