Maková bábovka z pohánkovej múky
Ingrediencie:
- 500 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka,
- 250 ml mlieka,
- 350 g cukru,
- 250 g masla,
- 5 vajec,
- 1 balík kypriaceho prášku,
- kôra z 1 citróna,
- hrsť hrozienok,
- 4 lyžice mletého maku,
- Strúhaný kokos na vysypanie formy.
Tipy a Triky:
Skôr, ako sa pustíte do prípravy bábovky nakrájajte si hrozienka a vložte do hrnčeka s trochou rumu. Hrozienka budú ešte chutnejšie.
Postup:
Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielka. Maslo vymiešame s cukrom do bielej peny a potom do zmesi zašľaháme jeden žltok po druhom. Na záver primiešame i nastrúhanú citrónovú kôru. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme ju do misky.
Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame múku a mlieko, kým nezískáme pomerne tuhú ucelenú zmes. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach ich opatrne primiešame do pripravenej zmesi. Miešajte naozaj opatrne, aby sneh nespadol. Bábovkovu formu vymastíme maslom a vysypeme strúhaným kokosom.
Rúru si predohrejeme na 130 °C. Pripravené cesto rozdelíme na tri rovnako veľké časti. Prvú časť rovnomerne rozotrieme do bábovkovej formy. Druhú časť premiešame s makom a hrozienkami, potom nalejeme do formy na prvú vrstvu cesta. Na makovú vrstvu dáme poslednú vrstvu cesta a bábovku dáme piecť.
Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 130 °C 25 minút. Potom teplotu zvýšíme na 150 stupňov a pečieme 30 minút. Na záver teplotu zvýšime 170 °C a dopekáme ešte 15 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...