Makové pletenky
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky Pernerka
- 50 oleja (môže byť aj masť)
- 250 ml vody
- 10 g soli
- 25 g droždia
Na dokončenie mak + vajíčko
Tipy a Triky:
Môžeme posypať hrubozrnnou soľou alebo napríklad slnečnicovými semiačkami atď.
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vymiesime z nich vláčne cesto.
Vytvarujeme pletenky a dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. (Pletenky ukladáme ďalej od seba, zdvojnásobia objem.)
Potrieme vajíčkom a posypeme makom.
Rúru si predhrejeme na 190 °C a pečieme cca 12 – 15 minút. Každá rúra pečie inak, strážime.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...