Makové šúľance

Share on Facebook
5 porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 1k g zemiakov,
  • 300 g polohrubej múky Pernerka,
  • 1 vajce 
  • štipka soli
  • múka na pomúčenie dosky
  • mak
  • práškový cukor
  • maslo

Tipy a Triky:

Namiesto makovej posýpky, môžeme použiť nasekané vlašské orechy, ktoré si orestujeme na panvičke a zmiešame s maslom, strúhankou a cukrom

 

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. 

Šúľame dlhé šúľance, ktoré krájame  na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou, keď vyplávajú, tak ich vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúľance pomiešame buď  s makovou posýpkou a polejeme roztopeným maslom navrch dozdobíme lyžičkou ľubovoľného lekváru

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.