Makové šúľance
Ingrediencie:
- 1k g zemiakov,
- 300 g polohrubej múky Pernerka,
- 1 vajce
- štipka soli
- múka na pomúčenie dosky
- mak
- práškový cukor
- maslo
Tipy a Triky:
Namiesto makovej posýpky, môžeme použiť nasekané vlašské orechy, ktoré si orestujeme na panvičke a zmiešame s maslom, strúhankou a cukrom
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo.
Šúľame dlhé šúľance, ktoré krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou, keď vyplávajú, tak ich vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúľance pomiešame buď s makovou posýpkou a polejeme roztopeným maslom navrch dozdobíme lyžičkou ľubovoľného lekváru
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...