Malinové koláčiky

Share on Facebook
8 porcií
3 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 220 g špaldovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
  • 3 žĺtky
  • 75 g cukru
  • 130 g masla
  • štipka soli

Na krém:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • niekoľko kvapiek vanilkového extraktu

Tipy a Triky:

Na ozdobu môžete použiť akékoľvek čerstvé sezónne ovocie. Pod tvarohový krém je možné dať ešte na zvýraznenie chuti citrónový krém Lemon Curd.

Postup:

Do misy dáme múku, cukor, maslo a soľ a spracujeme na posýpku. Potom pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Práca s cestom musí byť rýchla, aby sa nám pod rukami nezohrialo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme cca na hodinu do chladničky.

Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho, povykrajujeme a naplníme ním formičky na tartaletky. Dno každej tartaletky poprepichujeme vidličkou a dáme ich na 15 minút vychladnúť do chladničky. Po uplynutí času ho pečieme na 180 °C 20 minút.

V robote si ušľaháme tvaroh s práškovým cukrom, so smotanou a s vanilkovým extraktom. Šľaháme dovtedy, kým nám krém pekne nezhustne. Upečené koláčiky naplníme krémom a ozdobíme čerstvými malinami.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.