Malinové koláčiky
Ingrediencie:
Na cesto:
- 220 g špaldovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
- 3 žĺtky
- 75 g cukru
- 130 g masla
- štipka soli
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 4 lyžice práškového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- niekoľko kvapiek vanilkového extraktu
Tipy a Triky:
Na ozdobu môžete použiť akékoľvek čerstvé sezónne ovocie. Pod tvarohový krém je možné dať ešte na zvýraznenie chuti citrónový krém Lemon Curd.
Postup:
Do misy dáme múku, cukor, maslo a soľ a spracujeme na posýpku. Potom pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Práca s cestom musí byť rýchla, aby sa nám pod rukami nezohrialo. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme cca na hodinu do chladničky.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho, povykrajujeme a naplníme ním formičky na tartaletky. Dno každej tartaletky poprepichujeme vidličkou a dáme ich na 15 minút vychladnúť do chladničky. Po uplynutí času ho pečieme na 180 °C 20 minút.
V robote si ušľaháme tvaroh s práškovým cukrom, so smotanou a s vanilkovým extraktom. Šľaháme dovtedy, kým nám krém pekne nezhustne. Upečené koláčiky naplníme krémom a ozdobíme čerstvými malinami.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...