Malinové venčeky s griotkou
Ingrediencie:
Francúzske odpaľované cesto
- 205 g hladkej múky Pernerka
- 120 g vody
- 135 g mlieka
- 100 g masla
- 13 g krupicového cukru
- 3 g soli
- 275 g vajec
Malinový crème pâtissière
- 350 g malín
- 100 g vody
- 50 g griotky
- 80 g žĺtkov
- 125 g krupicového cukru
- 50 g vanilkového pudingu
- 50 g masla
- 1 vanilkový struk
- 250 g smotany na šľahanie
Na dokončenie
- 30 g malín sušených mrazom
- 250 g práškového cukru
Tipy a Triky:
Postup:
Do hrnca navážime všetko okrem múky a vajec. Uvedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým nevznikne kompaktné nelepivé cesto. Odoberieme z ohňa. Necháme v mise vychladnúť, pridáme po častiach vajcia.
Vrecúškom s hviezdicovou trubičkou striekame venčeky s priemerom asi 7 cm. Posypeme ich práškovým cukrom. Upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 °C. Prvých 15 minút rúru neotvárame, aby sme dosiahli dokonalý výsledok.
Na plnku do hladka rozšľaháme ponorným mixérom maliny, vodu a griotku. Pridáme zvyšné ingrediencie a za stáleho miešania uvedieme do varu. Varíme 2 – 3 minúty. Nalejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Studený malinový puding vyšľaháme do hladka, ručne vmiešame dobre vyšľahanú šľahačku.
Striekame na prekrojené venčeky, posypeme časťou sušených malín a prikryjeme vrchom. Zvyšné maliny preosejeme na venčeky cez husté sitko. Necháme asi 1 hodinu v chladničke a podávame.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...