Marhuľový mriežkový koláč
Ingrediencie:
Cesto
- 300 g polohrubej múky Pernerka
- 200 g zmäknutého masla
- 120 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- citrónová kôra z jedného citróna
Plnka:
- 1 kyslá smotana
- 2 tvarohy
- 2 žĺtky
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 50 g cukru
- vykôstkované marhule
Tipy a Triky:
Postup:
Zmiešame múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme citrónovú kôru, vajce a zmäknuté maslo. Vytvoríme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke aspoň hodinu.
Medzitým zmiešame suroviny na náplň.
Vychladnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Z prvej vyvaľkáme plát, ktorý prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto naukladáme marhule (rezom nadol) a na ne nalejeme náplň.
Z druhej polovice cesta vyvaľkáme tenké prúžky, z ktorých vytvoríme na povrchu mriežku.
Pečieme cca 35 minút v rúre predhriatej na 170 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...