Mini osie hniezda

Ingrediencie:
- 250 g hladká špaldová múka Pernerka
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 60 g ľubovoľné sladidlo (my sme použili xylitol)
- 1/2 balíčka kypriaci prášok
- štipka soli
- jahodový džem
- Nutella (my sme použili bio nátierku)
- škoricový cukor
Tipy a Triky:
Postup:
Vo väčšej mise si metličkovým mixérom vyšľaháme tvaroh so sladidlom, potom pridáme múku, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme si pevné cesto. Cesto si valčekom vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Na polovicu cesta natrieme domáci jahodový džem a na druhú polovicu Nutellu a zrolujeme.
Zrolované cesto nakrájame asi na 0,5 cm hrubé slimáčiky (nám vyšlo 23 ks) a pečieme pri 180 ° C cca 10-15 minút. Po vytiahnutí z rúry slimáky ešte namočíme do škoricového cukru a máme hotovo!
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...