Moravské buchty plnené tvarohom

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 300 g múka polohrubá Pernerka
  • 200 g múka špaldová hladká Pernerka
  • 130 g maslo
  • 2 vajcia
  • 1 balenie kvasníc
  • 250ml mlieka
  • 80g trstinový cukor

Náplň:

  • 1 kelímok hrudkový tvaroh nízkotučný
  • 2PL škoricový cukor 
  • citrónová kôra
  • + prípadne trstinový cukor
  • kvalitný slivkový džem 

Mrvenička:

  • 6PL trstinový cukor
  • 6PL špaldovej múky
  • 0,5 dcl roztopené maslo
  • škorica

Tipy a Triky:

Postup:

 

Do veľkej misy si dáme múku, do ktorej si spravíme dierku na kvások. Nalejeme najprv vlažné mlieko, ďalej rozdrobíme kvasnice a pridáme aj 15g cukru. Zamiešame. Necháme 10 minút kvasiť.

Následne pridáme všetky suroviny ako vajcia (izbovej teploty), roztopené maslo a zvyšný cukor. Poriadne rukami vymiesime do nelepivého cesta, ktoré zakryjeme utierkou a dáme do teplého miesta vykvasiť na cca pól hodinu. Po vykvasení si cesto rozvalkáme na pomúčenej doske na tenký plát a pohárom vykrajujeme kolieska.

Na jedno koliesko si dáme lyžicu pripraveného tvarohu a zakryjeme druhým kolieskom, prstami poriadne pritlačíme boky.

Rukami doladíme tvar, aby vznikla krásna buchtička. Do stredu spravíme prstom priehlbinku a vložíme lyžicu džemu. Naukladáme na tesno na plech a posypeme pripravenou mrveničkou, na ktorú sme iba zmiešali všetky suroviny. Boky potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista. Najlepšie chutia teplé.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.