Moravské koláčiky
Ingrediencie:
Cesto:
- 500 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 250 ml mlieka
- 30 g droždia
- 110 g masla
- 2 žĺtky
- 50 g trstinového cukru
- Soľ
- jeden žĺtok na potretie
Náplň:
- 250g hrudkového tvarohu
- 100g mascarpone
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 pohár zaváraných/ zaváraných čučoriedok
- Kvalitný džem (ak si chcete spraviť jedny s čučoriedkami a jedny s džemom)
Mrvenička:
- 30 g masla
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 30 g trstinového cukru
Tipy a Triky:
Ak vám nevyjdú čučoriedky na každý koláčik, dajte na tvaroh lyžicu vášho obľúbené džemu, budú tiež výborné.
Postup:
Do 100 ml teplého mlieka rozdrobíme droždie a pridáme 2 PL cukru. Necháme spraviť kvások (cca 15 minút).
Do veľkej misy si pripravíme múku so soľou, pridáme do stredu kvások, zvyšný cukor a mlieko, maslo a žĺtky. Rukami vypracujeme nelepivé jemné cesto, ktoré necháme 20 minút vykysnúť.
Nožom si odkrajujeme kúsky, z ktorých vytvarujeme koláčiky so zvýšeným okrajom a prenesieme na plech vystlaný papierom. Okraje potrieme žĺtkom. Naplníme lyžicou tvarohovú náplň a posypeme čučoriedkami a pripravenou mrveničkou, ktorú sme dostali len zmiešaním surovín rukou.
Koláčiky pečieme pri 170 °C cca 20 minút kým okraje nebudú chrumkavé zlatisté.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...