Mriežkový koláč

Share on Facebook
1 koláč porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Ingrediencie:

  • 450 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla (tuk na pečenie)
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva 
  • 1 vanilkový cukor

Plnka:

  • 250 g mascarpone
  • 1 žĺtok
  • 50 g cukru
  • slivkový lekvár



Tipy a Triky:

Môžeme dať vrstvu krému na celý koláč a až na krém lekvár. Môžeme použiť aj inú pikantnú marmeládu – napríklad ríbezľovú.

Postup:

Zmiešame všetky sypké suroviny, ďalej pridáme vajíčka, maslo a vypracujeme tuhšie cesto tak, aby sa dalo rozvaľkať. Z cesta odoberieme asi dve tretiny a vyvaľkáme placku. Tú prenesieme na vymazaný a múkou vysypaný plech.

Polovicu koláča natrieme lekvárom a druhú polovicu plnkou z mascarpone (tú pripravíme tak, že zmiešame mascarpone s cukrom a žĺtkom).

Zo zvyšku cesta vyvaľkáme úzke pásiky, ktoré na koláč kladieme do tvaru mriežky. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Kontrolujeme.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.