Mrkvová
torta
Ingrediencie:
Na korpus:
- 4 vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 100 g kryštálového cukru
- 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 kopcovitá lyžička prášku do pečiva
- 1 kopcovitá lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička škorice
- štipka muškátového kvetu (orieška)
- ½ lyžičky himalájskej soli
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 275 ml oleja
- 350 g (najemno) nastrúhanej mrkvy
- 100 g vlašských orechov (nasekaných)
Na krém:
- 750 g tučného tvarohu
- 350 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
- 4 lyžice práškového cukru
Na dokončenie:
- 3 kopcovité lyžice citrónového krému Lemon Curd
- 200 g jahôd
- vetvičky rozmarínu
Tipy a Triky:
Mrkvové cesto je vhodné nielen na prípravu tort, môžete si však z neho pripraviť pokojne aj mafiny, ktoré sú krásne vláčne.
Postup:
Vajcia vyšľaháme do svetlej peny s trstinovým cukrom a krupicovým cukrom.
Múku si s práškom do pečiva a s jedlou sódou preosejeme.
Do vyšľahaných vajec postupne pridávame olej. Potom pridáme preosiatu zmes, škoricu, muškátový kvet, soľ, citrónovú kôru a nakoniec mrkvu a orechy.
Hotové cesto rozlejeme do dvoch tortových foriem (dno vystlané papierom na pečenie a boky vymazané maslom) s veľkosťou cca 19 cm.
Pečieme cca 40 minút na 180 °C.
Medzitým si v robote vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom. Keď je krém premiešaný, pridáme smotanu a šľaháme na tuhý krém.
Vychladnuté korpusy prerežeme a každý potrieme citrónovým krémom Lemon Curd a cca pätinou krému. Korpusy naukladáme rovno na seba a zvyšným krémom natrieme boky torty.
Tortu necháme vychladnúť a ozdobíme ho nakrájanými jahodami a vetvičkami rozmarínu.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...