Mrkvové celozrnné mafiny
Ingrediencie:
- 2 celé vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 125 g pohánkovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
- ½ lyžičky škorice
- štipka himalájskej soli
- štipka muškátového orieška
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 140 ml oleja
- 180 g mrkvy (nastrúhanej najemno)
- 50 g nasekaných vlašských orechov
Tipy a Triky:
Z tohto krásne vláčneho cesta môžete vytvoiť nielen úžasné mafiny, ale aj cupcakes, korpus na svoju obľúbenú tortu alebo mrkvový chlebíček.
Na tento recept môžete použiť aj kombináciu pohánkovej a hladkej múky v pomere 1 : 1.
Postup:
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny. Znížime rýchlosť a pomaly vmiešavame olej.
Do misky preosejeme múku so škoricou, soľou, s muškátovým orieškom, práškom do pečiva a s jedlou sódou. Túto sypkú zmes primiešame do vaječnej peny.
Nakoniec pridáme mrkvu a vlašské orechy.
Na plech na mafiny poukladáme papierové košíčky a naplníme ich asi 1 cm pod okraj cestom
Pečieme cca 15 minút na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...