Olivové špirálky z cesnakového cesta
Ingrediencie:
- 300 g pohánkovej Pernerky (môžeme použiť aj 150 g pšeničnej hladkej Pernerky a 150 g pšeničnej polohrubej Pernerky)
- 1ČL cukru
- štipka soli
- 20g droždia
- 1ČL prášku do pečiva
- 100 ml mlieka
- 100 ml teplej vody
- 2PL oleja, najlepšie olivového
- 4 strúčiky cesnaku
Tipy a Triky:
Namiesto olív môžeme použiť sušené rajčiny v olivovom oleji a potom namáčať v bazalkovom peste.
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások a necháme ho, aby sa vytvoril. Zmiešame droždie, cukor a teplé mlieko. Premiešame a necháme cca 15 minút postáť.)
Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Potom pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme múkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Po hodine posypeme múkou a ručne vypracujeme pevné cesto. Vyvaľkáme tenký valček a omotáme okolo špajdle, na ktorú sme si striedavo napichli čierne a zelené olivy. Vytvorené špirálky potrieme žĺtkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme do zlatista cca 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C.
Hotové špirálky sa výborne hodia k cesnakovému dipu.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...