Olivové špirálky z cesnakového cesta

Share on Facebook
8 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 300 g pohánkovej Pernerky (môžeme použiť aj 150 g pšeničnej hladkej Pernerky a 150 g pšeničnej polohrubej Pernerky)
  • 1ČL cukru
  • štipka soli
  • 20g droždia
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml teplej vody
  • 2PL oleja, najlepšie olivového
  • 4 strúčiky cesnaku

Tipy a Triky:

Namiesto olív môžeme použiť sušené rajčiny v olivovom oleji a potom namáčať v bazalkovom peste.

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások a necháme ho, aby sa vytvoril. Zmiešame droždie, cukor a teplé mlieko. Premiešame a necháme cca 15 minút postáť.)

Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Potom pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme múkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

Po hodine posypeme múkou a ručne vypracujeme pevné cesto. Vyvaľkáme tenký valček a omotáme okolo špajdle, na ktorú sme si striedavo napichli čierne a zelené olivy. Vytvorené špirálky potrieme žĺtkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme do zlatista cca 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C.

Hotové špirálky sa výborne hodia k cesnakovému dipu.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.