Orechová roláda
Ingrediencie:
Cesto
- 100 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 4 žĺtky
- 4 bielka
- 150 g cukru
Plnka:
- 1 tučný tvaroh
- 2 polotučné tvarohy
- 100 g cukru
- 100 g pomletých vlašských orechov
Tipy a Triky:
Postup:
Vyšľaháme si bielka, do ktorých postupne primiešame 4 žĺtka, necháme chvíľu mixovať, pridávame postupne cukor a nakoniec postupne pridávame múku (všetko za stáleho miešania v kuchynskom robotovi).
Hotové cesto nalejeme na plech a rozotrieme rovnomerne na všetky strany (dôležité je si dať na plech papier na pečenie. ).
Pečieme v rúre na 170 stupňov cca 10 minút.
Po upečení roládu ešte teplú zarolujeme (rolujeme užšou stranou na plechu). Takto zrolovanú roládu necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém, zmiešame tvarohy, cukor a orechy. Trocha plnky si dáme stranou. Natrieme ju navrch.
Vychladnuté cesto na roládu rozbalíme, potrieme plnkou a znova zarolujeme. Postupne oddeľujeme papier na pečenie od cesta. Roládu natrieme zvyšným krémom a posypeme orechami.
Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...