Orechový koláč s jablkami

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Korpus

  • 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g mletých orechov (vlašské, mandle, …)
  • 1 celý prášok do pečiva
  • 100 g cukru
  • 250 g maslovej hery, nakrájanej na kocky – izbová teplota

Náplň 1

  • 3 jablká nakrájané na malé kocôčky (môžete kľudne nastrúhať)

Náplň 2

  • 4 bielky
  • 100 g cukru

Tipy a Triky:

Koláčová forma 27 cm.

Postup:

Najskôr zmiešame všetky suroviny na korpus a vytvoríme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. 1/3 cesta zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky, zvyšok cesta zabalíme a dáme do chladničky na jednu hodinu.

Cesto z chladničky použijeme na spodok korpusu. Vyvaľkáme plát a dáme do koláčovej formy, alebo cesto ručne utlačíme do formy.

Na cesto pokladieme jablká a na jabĺčka tuhý vyšľahaný sneh zo 4 bielkov a cukru.

Nakoniec použijeme cesto z mrazničky, ktoré nastrúhame navrch koláča.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-tich stupňov asi 35 minút. Strážte to.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.