Orechový koláč s jablkami
Ingrediencie:
Korpus
- 300 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 200 g mletých orechov (vlašské, mandle, …)
- 1 celý prášok do pečiva
- 100 g cukru
- 250 g maslovej hery, nakrájanej na kocky – izbová teplota
Náplň 1
- 3 jablká nakrájané na malé kocôčky (môžete kľudne nastrúhať)
Náplň 2
- 4 bielky
- 100 g cukru
Tipy a Triky:
Koláčová forma 27 cm.
Postup:
Najskôr zmiešame všetky suroviny na korpus a vytvoríme hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. 1/3 cesta zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky, zvyšok cesta zabalíme a dáme do chladničky na jednu hodinu.
Cesto z chladničky použijeme na spodok korpusu. Vyvaľkáme plát a dáme do koláčovej formy, alebo cesto ručne utlačíme do formy.
Na cesto pokladieme jablká a na jabĺčka tuhý vyšľahaný sneh zo 4 bielkov a cukru.
Nakoniec použijeme cesto z mrazničky, ktoré nastrúhame navrch koláča.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-tich stupňov asi 35 minút. Strážte to.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...