Ovocná torta zo špaldovej múky

Share on Facebook
1 torta porcií
2 / 5náročnosť
140 min

Ingrediencie:

  • 113 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 113 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 2 g soli
  • 2 vajíčka
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • 0,5 g mletej vanilky
  • 250 g kyslej smotany
  • 50 g čučoriedkového džemu (alebo malinového či ríbezľového)
  • jahody
  • maliny
  • čučoriedky
  • marhule

Tipy a Triky:

Kakaový korpus urobíme tak, že odoberieme 13 g múky a nahradíme ju v rovnakom množstve kakaovým práškom.

Postup:

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, soľou, vanilkou a nastrúhanou kôrou, po jednom pridávame vajíčka. Hmotu musíme vyšľahať do peny. Múku s kypriacim práškom preosejeme a zľahka vmiešame do peny. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 16 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 20 minút.

Vychladnutý korpus na trikrát prekrojíme. Na prvý plátok natrieme džem a nahusto vyskladáme ovocie. Na ďalší plátok natrieme kyslú smotanu a natretou stranou priložíme na ovocie. Hornú stranu natrieme tiež džemom, naň vyskladáme ovocie. Takto pokračujeme až do posledného (štvrtého) plátu. Tortu vložíme do cukrárskej obruče a zaťažíme, na dve hodiny necháme vychladnúť v chladničke. Vychladnutú tortu vyberieme z obruče a potrieme kyslou smotanou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Tento korpus je možné využiť na mnoho spôsobov, krém môže byť maslový, alebo žĺtkový, tvarohový. Dochutiť môžeme napríklad čokoládou či orechami.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.