Palacinka z rúry
Ingrediencie:
- 75 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 3 vajíčka M/L
- 150 ml mlieka (keď použijeme rastlinné, napríklad mandľové, bude mať palacinka krásnu vôňu)
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 cm široký plátok masla
- ovocie na ozdobenie (podľa chuti)
Tipy a Triky:
Pokiaľ túto pečenú palacinku chcete vylepšiť, môžete na naliate cesto na panvici nasypať ešte kúsky čokolády.
Postup:
Rozohrejeme rúru na 210 stupňov vrátane panvice (hrnca) s nepriľnavým dnom, v ktorej palacinku budeme robiť. Tento krok je naozaj dôležitý, pretože vďaka správne nahriatej panvici nám palacinka krásne „naskočí“ bez kypriaceho prášku.
Teraz všetky ingrediencie vyšľaháme (ideálne v mixéri), až vznikne nadýchané cesto. Cesto necháme odležať, kým sa nezohreje rúra. Pokiaľ sa nám rúra nahrieva dlho, môžeme cesto ešte raz vyšľahať tesne pred naliatím na panvicu.
Do rozohriatej panvice nalejeme cesto, rúru zatvoríme a pečieme 10–12 minút na 210 °C. Rúru neotvárame, inak nedocielime nadýchaný vzhľad.
Upečenú palacinku je najlepšie podávať ešte horúcu, jemne pocukrovanú práškovým cukrom a ozdobenú ovocím, prípadne aj kyslou smotanou. Výborná je aj studená, napríklad s tvarohom a domácim lieskovo-orieškovým krémom.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...