Palacinková torta
Ingrediencie:
Cesto:
- 390 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 900 ml mlieka
- 6 vajíčok
- 150 g rozpusteného masla
- štipka soli
- 2 balíčky vanilkového cukru
Náplň:
- 2 tvarohy vo vaničke
- 1 smotana na šľahanie
- 1 kyslá smotana
- 1 stužovadlo za studena
- práškový cukor podľa chuti (asi 3 lyžice)
- 1 marhuľový džem
- marhule na ozdobenie
Tipy a Triky:
Môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie.
Postup:
Na cesto zmiešame všetky suroviny a necháme asi 15 minút odležať.
Rozpálime panvičku, vymažeme ju troškou masla (pokiaľ máme nepriľnavú panvičku, tak nemusíme) a naberačkou nalejeme cesto na panvičku. Sporák stiahneme na nižšiu teplotu. Opekáme z obidvoch strán dozlatista. Takto opakujeme postup, dokiaľ nespotrebujeme všetko cesto. Palacinky necháme úplne vychladnúť.
Na krém vyšľaháme vychladenú smotanu na šľahanie, potom pridáme kyslú smotanu, tvaroh a cukor. Do hotovej zmesi vmiešame stužovadlo.
Potom vždy jednu palacinku namažeme džemom, na ňu priložíme ďalšiu palacinku natretú krémom. Takto to striedame. Navrch poskladáme čerstvé marhule.
Dáme aspoň na dve hodiny do chladničky uležať a zatuhnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...