Pampúšiky s krémom a polevou

Share on Facebook
13-15 porcií
3 / 5náročnosť
130 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 330 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 80 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 1 vajíčko
  • 7 g sušeného droždia
  • 4 g soli
  • 40 g cukru
  • 2 g mletej vanilky
  • nastrúhaná citrónová kôra z ½ citróna
  • 3 ml rumu
  • 80 g masla

Žĺtkový krém

  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 90 g krupicového cukru
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 2 žĺtky
  • 20 ml rumu
  • 100 g masla

Čokoládová poleva:

  • 170 g práškového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • 2 g soli
  • 50–60 ml vody

Tipy a Triky:

Pampúšiky môžete naplniť krémom podľa vlastnej fantázie.

Postup:

Maslo, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilku vyšľaháme, potom všľaháme žĺtky a vajíčko. 

Vo vlažnom mlieku rozmiešame sušené droždie. Mlieko s droždím vmiešame do našľahaného masla so žĺtkami a vajíčkom. Vmiešame preosiatu múku, soľ, rum a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.

2/3 mlieka dáme variť. V miske rozmiešame 1/3 mlieka s cukrom, žĺtkami a pudingom. Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania varíme pár minút. Uvarený puding necháme vychladnúť prikrytý potravinárskou fóliou.

Vychladnutý puding potom vyšľaháme s maslom a rumom. Krém dáme do vrecka s hladkou trubičkou.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na 12 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré dávame prevrátené na plech vysypaný múkou. Necháme zase kysnúť.

Vykysnuté pampúšiky pražíme v rozpálenom oleji po obidvoch stranách.

Vychladnuté napichneme trubičkou a naplníme krémom.

Všetky suroviny na polevu vymiešame dohladka. Naplnený pampúšik namočíme do polevy.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.