Pampúšiky s krémom a polevou
Ingrediencie:
Cesto:
- 330 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 80 ml mlieka
- 3 žĺtky
- 1 vajíčko
- 7 g sušeného droždia
- 4 g soli
- 40 g cukru
- 2 g mletej vanilky
- nastrúhaná citrónová kôra z ½ citróna
- 3 ml rumu
- 80 g masla
Žĺtkový krém
- 350 ml plnotučného mlieka
- 90 g krupicového cukru
- 50 g vanilkového pudingu
- 2 žĺtky
- 20 ml rumu
- 100 g masla
Čokoládová poleva:
- 170 g práškového cukru
- 30 g kakaového prášku
- 2 g soli
- 50–60 ml vody
Tipy a Triky:
Pampúšiky môžete naplniť krémom podľa vlastnej fantázie.
Postup:
Maslo, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilku vyšľaháme, potom všľaháme žĺtky a vajíčko.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame sušené droždie. Mlieko s droždím vmiešame do našľahaného masla so žĺtkami a vajíčkom. Vmiešame preosiatu múku, soľ, rum a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť.
2/3 mlieka dáme variť. V miske rozmiešame 1/3 mlieka s cukrom, žĺtkami a pudingom. Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania varíme pár minút. Uvarený puding necháme vychladnúť prikrytý potravinárskou fóliou.
Vychladnutý puding potom vyšľaháme s maslom a rumom. Krém dáme do vrecka s hladkou trubičkou.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na 12 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré dávame prevrátené na plech vysypaný múkou. Necháme zase kysnúť.
Vykysnuté pampúšiky pražíme v rozpálenom oleji po obidvoch stranách.
Vychladnuté napichneme trubičkou a naplníme krémom.
Všetky suroviny na polevu vymiešame dohladka. Naplnený pampúšik namočíme do polevy.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...