Perníkové rezy z pohánkovej múky

Share on Facebook
1 plech porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

  • 400 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 450 ml mlieka 
  • 150 g trstinového cukru 
  • 20 g vanilkového cukru 
  • 10 g kakaa holandského typu 
  • 3 vajíčka 
  • 50 g vlašských orechov 
  • 1 lyžica oleja
  • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • maslo na vymazanie

Tipy a Triky:

  • Vychladnutý perník pozdĺžne rozrežte a namažte džemom. Perník navrchu ozdobte šľahačkou a čokoládovými hoblinkami. 
  • Do perníka môžete pridať aj ďalšie obľúbené korenia podľa chuti – mletú škoricu, badián či kardamóm. Nepridávajte ho však príliš veľké množstvo.

Postup:

Najskôr nasekáme orechy na menšie kúsky. 

Múku, oba kypriaci prášok, sódu, kakao, orechy a oba cukry vložíme do väčšej misy a všetko dobre pomiešame. Do tejto sypkej zmesi potom pridáme vajíčka, olej, mlieko a dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo redšie polotekuté cesto. 

Pekáč alebo plech s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme múkou. Na plech vylejeme cesto, rovnomerne ho rozprestrieme a vložíme do rúry rozohriatej na 130 °C. Pečieme asi 10 minút, potom zvýšime teplotu na 150 °C a pečieme ešte ďalších 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.