Piškótova torta s letným ovocím
Ingrediencie:
Na korpus:
- 80 g hladkej špaldovej múky Pernerka
- 80 g polohrubej špaldovej múky Pernerka
- 4 vajcia (žĺtka a bielka zvlášť)
- 120g trstinového cukru
- 8 lyžíc rozpusteného masla
- 8 lyžíc vody
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Na krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 2-3 lyžice práškového cukru
Na dozdobenie:
- jahody
- čučoriedky
Tipy a Triky:
Namiesto masla môžete použiť aj olej. Ovocie, ktoré je uvedené v recepte môžete nahradiť svojim obľubeným.
Polohrubú špaldovú Pernerku můôžete nahradiť polohrubou pšeničnou Pernerkou.
Postup:
Najprv si rozpustíme maslo, ktoré dáme stranou chladiť. Oddelíme žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme trstinový cukor a vyšľaháme. Zmiešame si žĺtka, rozpustené maslo, vodu a postupne pridávame k vyšľahaným bielkam. Šľaháme, kým sa nám suroviny pekne nespoja. Preosejeme múku, zmiešame s kypriacim práškom a po lyžicách pridávame do vajičkovej peny. Spolu to zľahka premiešame vareškou.
Pripravené cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme cca 30-35 minút na 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor a nakoniec zľahka zašľaháme mascarpone.
Pripravený korpus rozkrojíme, natrieme polovicou krému, na krém poukladáme ovocie, prikryjeme druhou polovicou korpusu, opäť potrieme krémom a dozdobíme ovocím.
Najlepšie chutí vychladená.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...