Piškóty z pohánkovej Pernerky

Ingrediencie:
- 5 dkg pohánkovej celozrnnej Pernerky
- 2 vajcia
- 5 dkg práškového cukru
- 2 lyžice horúcej vody
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 3 dkg kukuričného škrobu
- maslo na potretie papiera na pečenie
- čokoláda na ozdobu
Tipy a Triky:
Postup:
Rúru rozohrejeme na 185 °C, na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme maslom.
Rozbijeme vajíčka, bielky a žĺtky oddelíme. K žĺtkom pridáme práškový cukor, 2 lyžice horúcej vody a poriadne prešľaháme metličkou (pokojne 2 minúty).
Do pohánkovej múky pridáme kypriaci prášok do pečiva, premiešame a pridáme do prešľahaných žĺtkov spolu so štipkou soli. Nakoniec pridáme kukuričný škrob a premiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho do zmesi a zľahka premiešame.
Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecúška (na vrecúšku nepotrebujeme koniec na zdobenie). Vrecúškom nanášame na papier na pečenie piškóty – nerobíme ich veľmi široké, cesto sa trochu roztečie do bokov. Piškóty môžete robiť podlhovasté (cukrárske piškóty) alebo v tvare kolieska. Treba dávať pozor na dostatočné medzery medzi jednotlivými kusmi.
Dáme do rozpálenej rúry, čas pečenia je cca 12 minút. Po vybratí z rúry necháme piškóty trochu vychladnúť, kým ich odoberieme z papiera na pečenie.
Ak piškóty chceme zdobiť, rozohrejeme horkú čokoládu, ktorú dáme do vrecúška s tenkým otvorom na zdobenie. Čokoládu ničím neriedime. Po zdobení necháme čokoládu stuhnúť.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...