Pizza z cibuľového cesta
Ingrediencie:
Cesto:
- 350 g pšeničnej hladkej Pernerky
- 1 balíček sušených kvasníc
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 dl čistej vlažnej vody
- 1 veľká cibuľa
Smotanový základ:
- 1 cottage syr
- 2 lyžice pesta
- 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, rozmarín, tymian)
- soľ
Prísady na pizzu:
- mix zeleniny – 2 rajčiny, 1 paprika, ½ cukiny, 1 cibuľa
- 70 g šunky/salámy/slaniny
- 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, rozmarín, tymian)
- 1 mozzarella
- hrsť nastrúhaného syra (mozzarella, parmezán…)
Tipy a Triky:
Postup:
Najprv nakrájame cibuľu na plátky a necháme opražiť dozlatista. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny na prípravu cesta spolu s opraženou cibuľou a necháme vypracovať nelepivé cesto. Necháme ho na teplom mieste minimálne 60 minút vykysnúť. Cesto bude veľmi pružné a poddajné, takže si ho v rukách pekne roztiahneme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a buď ešte prstami roztiahneme do rohov, aby cesto pokrylo celý plech alebo ho môžeme rozvaľkať aj valčekom. (Pokiaľ by sme chceli pizzu guľatú, tak z jednej várky urobíme 2 väčšie guľaté pizze.)
Teraz si pripravíme základ na pizzu (žiadne zložité varenie bešamelu či suga). Smotanový základ urobíme tak, že zmiešame cottage syr, pesto, bylinky, soľ a potrieme tým celú pizzu (pokiaľ bude cottage veľmi riedky, tak ho zlejeme, aby nerozmočil pizzu) a pokladieme plátky mozzarelly.
Našej kreativite a chutiam sa medze nekladú, takže si na pizzu môžeme naklásť čokoľvek. Tentoraz sme využili hlavne zeleninu zo záhradky a nesmela chýbať ani slaninka, aby to všetko rozvoňala.
Na záver všetko ešte posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre nanajvýš na 250 °C asi 12–15 minút, potom ju ešte posypeme nastrúhaným syrom a dáme asi na 5 minút pod gril.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...