Pohánkové vanilkové rožky
Ingrediencie:
- 280 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 200 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 120 g vlašských orechov
- 1 vanilkový cukor
- kôra z polovice citróna
Tipy a Triky:
Do práškového cukru, v ktorom obaľujeme ešte teplé rohlíčky môžeme pridať zrniečka z vanilkového lusku.
Postup:
Všetky suroviny zmiešame. Hotové cesto necháme odležať minimálne 12 hodín na chladnom mieste. Potom ho vyberieme a tvarujeme rohlíčky. Pečieme 12-15 min. na 170°C. Ešte teplé rohlíčky obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali jednu lyžicu vanilkového cukru.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...