Pohánkovo-jablkové muffiny

Share on Facebook
15 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 220 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 3 vajcia 
  • 180 g cukru
  • 150 ml rozpusteného masla
  • 50 ml mlieka
  • 250 g tvarohu (vo vaničke)
  • ¼ lyžičky vanilky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 200 g nahrubo nastrúhaných jabĺčok

Tipy a Triky:

Jablká môžeme nahradiť aj iným sezónnym ovocím. 

Postup:

Najprv si vyšľaháme vajcia s cukrom do krémovej peny (cca 5 minút). Pridáme tvaroh, maslo, vanilku, mlieko a premiešame. Potom pridáme múku, kypriaci prášok, a ako posledné do cesta primiešame nastrúhané jabĺčka. 

Pripravíme si formu na muffiny. Použijeme papierové košíčky alebo si formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Košíčky alebo formičky plníme cca 1 cm pod okraj. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170° C cca 25-30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.