Pohánkovo-jablkové muffiny
Ingrediencie:
- 220 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 3 vajcia
- 180 g cukru
- 150 ml rozpusteného masla
- 50 ml mlieka
- 250 g tvarohu (vo vaničke)
- ¼ lyžičky vanilky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 200 g nahrubo nastrúhaných jabĺčok
Tipy a Triky:
Jablká môžeme nahradiť aj iným sezónnym ovocím.
Postup:
Najprv si vyšľaháme vajcia s cukrom do krémovej peny (cca 5 minút). Pridáme tvaroh, maslo, vanilku, mlieko a premiešame. Potom pridáme múku, kypriaci prášok, a ako posledné do cesta primiešame nastrúhané jabĺčka.
Pripravíme si formu na muffiny. Použijeme papierové košíčky alebo si formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Košíčky alebo formičky plníme cca 1 cm pod okraj.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170° C cca 25-30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...