Pohánkovo-špaldová pizza
Ingrediencie:
Na cesto:
- 100 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 80 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 1 lyžica olivového oleja
- 100 ml vody
- 1 balíček sušeného droždia
- ½ lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
Na pizzu:
- 200 g paradajkovej omáčky (sugo pomodoro)
- 1 červená cibuľa
- 6 šampiňónov
- 1 mozzarella
- 80 g syra feta
- 1 lyžica oregana
Tipy a Triky:
Cesto na pizzu môžete využiť aj na prípravu foccacie.
Postup:
Do väčšej misy nasypeme pohánkovú a špaldovú múku, pridáme cukor a soľ a vareškou všetko premiešame. Uprostred múčnej zmesi urobíme jamku, do ktorej nalejeme vlažnú vodu, prisypeme droždie a vo vode ho rozmiešame. Potom zamiešame celú zmes, pridáme olej a rukami vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto prikryjeme utierkou a necháme ho v mise kysnúť 1 hodinu.
Než cesto vykysne, pripravíme si suroviny na pizzu. Cibuľu olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na plátky. Takto pripravenú cibuľu upražíme domäkka na panvici s troškou oleja a podľa chuti osolíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici ich zľahka na masle opražíme. Mozzarellu nakrájame na plátky a syr feta rozdrobíme.
Vykysnuté cesto na pizzu rozvaľkáme na veľkú guľatú asi 4 mm vysokú placku a ozdobíme ju pripravenými surovinami. Najprv cesto natrieme sugom, potom na sugo navrstvíme cibuľu a šampiňóny. Takto pripravenú pizzu posypeme sušeným oreganom a navrch naukladáme mozzarellu s fetou. Než sa rúra rozohreje, necháme pizzu na chvíľku odpočinúť.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Pizzu pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...