POĽSKÉ ZAPIEKANKY
Ingrediencie:
RÝCHLORECEPT šampiňónová:
- 1 bageta alebo 2 rožky
- hrsť šampiňónov
- 1 menšia cibuľa
- 1 cesnak
- mix sušených byliniek
- hrsť nastrúhaného syra gouda
RÝCHLORECEPT talianska:
- 2 paradajky
- 4 lyžičky pesta
- 1 mozzarella
- talianske bylinky
- olivový olej
Tipy a Triky:
Postup:
RÝCHLORECEPT šampiňónová:
Cibuľku opražíme na masle, ďalej pridáme šampiňóny, soľ, čierne korenie, bylinky, prelisovaný cesnak a 5 minút restujeme. Bagetu rozrežeme a každú časť v prostriedku „utlačíme“ lyžicou, aby vznikla priehlbeň, do ktorej vložíme šampiňónovú zmes. Posypeme syrom a dáme na 10 minút zapiecť do rozohriatej rúry na 200 °C.
RÝCHLORECEPT talianska:
Bagetu rozrežeme a každú časť v prostriedku „utlačíme“ lyžicou, aby vznikla priehlbeň. Obidve polovice natrieme pestom a na pesto striedavo kladieme paradajky a mozzarellu. Posypeme bylinkami, soľou, čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť spoločne so šampiňónovou.
Recept připravila @Alishaeasycooking
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...