Punčové rezy
Ingrediencie:
Cesto
- 10 vajíčok
- 10 lyžíc cukru
- 10 lyžíc pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- červené gélové farbivo
Rozvar:
- 250 ml vody
- 350 g cukru
- 5 g kyseliny citrónovej
- 3 lyžice punču, rumu
Na potretie:
- ríbezľová marmeláda
Poleva:
- 5 lyžíc horúceho mlieka
- 250 g práškového cukru
- citrónová šťava
- 1 lyžička Solamylu (zemiakový škrob)
Tipy a Triky:
Asi po 30 minútach tuhnutia polevy v chladničke si nožom urobíme náznak rezu. Neskôr, až poleva stuhne úplne, by nám mohla popraskať.
Postup:
Vyšľaháme cukor s vajíčkami, kým nevznikne hustá pena. Šľaháme asi 10 minút. Pridáme múku a premiešame. Polovicu cesta nalejeme na plech s papierom na pečenie. Do druhej polovice primiešame ešte farbivo a nalejeme na druhý plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 6 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť, potom prekrojíme obidva pláty na polovicu.
V kastróliku pripravíme rozvar – zmiešame všetky suroviny a chvíľu povaríme.
Vezmeme prvý svetlý plát, ktorý ľahučko potrieme rozvarom a následne ríbezľovou marmeládou. Priklopíme červeným plátom a opäť potrieme rozvarom a marmeládou. Týmto spôsobom skladáme ešte raz – svetlý a potom červený plát. Takto natreté pláty zaťažíme napríklad kuchynskou doskou a necháme asi hodinu uležať. Odležané zložené pláty prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
Poleva:
Do misky dáme mlieko a zohrievame ho v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd. Do horúceho mlieka pridáme zvyšné ingrediencie a miešame, pokiaľ nám nevznikne hladká poleva. Tú potom nalejeme na zložené pláty. Necháme tuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie do druhého dňa.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...