Punčové rezy

Share on Facebook
20 porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 10 vajíčok
  • 10 lyžíc cukru
  • 10 lyžíc pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • červené gélové farbivo

Rozvar:

  • 250 ml vody
  • 350 g cukru
  • 5 g kyseliny citrónovej
  • 3 lyžice punču, rumu

Na potretie:

  • ríbezľová marmeláda

Poleva:

  • 5 lyžíc horúceho mlieka
  • 250 g práškového cukru
  • citrónová šťava
  • 1 lyžička Solamylu (zemiakový škrob)

 

Tipy a Triky:

Asi po 30 minútach tuhnutia polevy v chladničke si nožom urobíme náznak rezu. Neskôr, až poleva stuhne úplne, by nám mohla popraskať.

Postup:

Vyšľaháme cukor s vajíčkami, kým nevznikne hustá pena. Šľaháme asi 10 minút. Pridáme múku a premiešame. Polovicu cesta nalejeme na plech s papierom na pečenie. Do druhej polovice primiešame ešte farbivo a nalejeme na druhý plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 6 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť, potom prekrojíme obidva pláty na polovicu.

V kastróliku pripravíme rozvar – zmiešame všetky suroviny a chvíľu povaríme.

Vezmeme prvý svetlý plát, ktorý ľahučko potrieme rozvarom a následne ríbezľovou marmeládou. Priklopíme červeným plátom a opäť potrieme rozvarom a marmeládou. Týmto spôsobom skladáme ešte raz – svetlý a potom červený plát. Takto natreté pláty zaťažíme napríklad kuchynskou doskou a necháme asi hodinu uležať. Odležané zložené pláty prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

Poleva:

Do misky dáme mlieko a zohrievame ho v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd. Do horúceho mlieka pridáme zvyšné ingrediencie a miešame, pokiaľ nám nevznikne hladká poleva. Tú potom nalejeme na zložené pláty. Necháme tuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie do druhého dňa.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.