Celozrnný quiche
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 1 lyžička soli
- 1 vajce
- 10 g masla
- 2 lyžice studenej vody
Plnka:
- ½ menšia cukety
- 8 cherry rajčín
- 2 jarné cibuľky (zelená část)
- 1 strúčik cesnaku
- 3 vajcia
- 120 g krémového smotanového syra
- 120 g kyslej smotany
- ½ lyžičky tymiánu
- Soľ, čierne korenie
Tipy a Triky:
Plnku môžte meniť ľubovoľným druhom zeleniny.
Postup:
Najprv si pripravíme cesto. Zmiešame všetky ingrediencie a dostatočne premiešame, až nám vznikne kompaktná hmota, ktorú necháme aspoň hodinu odležať v chladničke. Po vytiahnutí z chladničky rozvaľkáme cesto na kruh s priemerom cca 24-26 cm a vložíme do maslom vymastenej koláčovej formy. Okraje vytvarujeme prstami. Cesto prepichneme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúrz na 180°C cca 15 minút.
Medzitým si pripravíme zeleninu a plnku. Cuketu nakrájame na tenšie plátky a pečieme na kvapke olivového oleja z oboch strán. Na rovnakej panvičke orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak. V miske rozšľaháme krémový syr, kyslú smotanu, vajce, pridáme tymián a dochutíme soľou a korením.
Pripravenú zmes nalejeme na predpečený korpus. Navrch potom rovnormerne rozprestrieme plátky cukety, zmes s jarnou cibuľkou, cesnakom a rozkrájané cherry rajčinky. Pečieme ďalších 30-35 minút na 180°C dozlatista.
Pečeme dalších 30-35minut na 180°C dozlatova.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...