Ražná dvojfarebná bábovka
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g cukru
- 250 g zmäkknutého masla (prípadne môžeme použiť aj iný tuk)
- 1 prášok do pečiva
- 5 vajec
- Kôra z jedného citróna
Ďalej:
- Smotana 100 ml
- 100 g čokolády na varenie
Tipy a Triky:
Namiesto čokolády so smotanou môžeme použiť holandské kakao so smotanou.
Postup:
Najprv zmiešame 5 žĺtkov, cukor, maslo a vymiešame do peny (najlepšie mixovať v kuchynskom robotovi alebo mixérom. Trvá cca 5 minút).
V druhej miske si vyšľaháme z piatich bielok tuhý sneh.
Do prvej zmesi pridáme tvaroh, múku, prášok do pečiva a primiešame sneh.
Dôkladne vymiešame a ½ dáme do vymastenej formy.
Do misky si nalejeme smotanu, nalámeme čokoládu a dáme na jednu minútu do mikrovlnej rúry. Rozpustenú čokoládu pridáme do druhej polovice cesta a premiešame.
Takto nachystanú zmes vylejeme do bábovkovej formy.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 50 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...