Ražné špenátové palacinky
Ingrediencie:
Cesto
- 2 hrnčeky BIO ražnej celozrnnej múky Pernerka
- 2 vajcia
- 150 g rozmrazeného špenátu – môže byť aj čerstvý
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 hrnček vody
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
Plnka
- téglik syra Lučina
- hrsť jarnej cibuľky nakrájanej na kúsky
- hrsť červenej a žltej papriky nakrájanej na kúsky
- soľ, korenie
Tipy a Triky:
Postup:
Všetky suroviny na cesto dáme do mixéra a rozmixujeme na hladko, cesto bude tekuté ako na klasické palacinky, v prípade potreby ho ešte môžeme zriediť vodou.
Zmiešame všetky suroviny na plnku.
Palacinky vyprážame na olivovom oleji a potom potierame náplňou.
Môžeme podávať teplé aj studené.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...