Rebarborový koláč s mrveničkou
Ingrediencie:
Cesto
- 200 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
- 80 g trstinového cukru
- Prášok do pečiva
- 140 g tvarohu
- 100 ml mlieka
- 60 ml oleja
- 2 vajcia
Plnka:
- 400 g Rebarbory – rebarboru ošúpeme, pokrájame a sparíme vriacou vodou.
Mrvenička:
- 100 g jemných ovsných vloček
- 100 g mandlí – môžu byť aj plátky alebo zľahka nasekané
- 20 g masla
- 1 PL trstinového cukru
Tipy a Triky:
Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie.
Postup:
Zmiešame všetky ingrediencie na cesto do hladka. Rozprestrieme na plech veľkosti 20×30 cm, na cesto poukladáme rebarboru a na koniec posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili z potrebných surovín a poriadne pomrvili medzi prstami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...