Rebarborový koláč s mrveničkou

Share on Facebook
1 koláčová forma porcií
2 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

Cesto 

  • 200 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 80 g trstinového cukru
  • Prášok do pečiva
  • 140 g tvarohu
  • 100 ml mlieka
  • 60 ml oleja
  • 2 vajcia

Plnka:

  • 400 g Rebarbory – rebarboru ošúpeme, pokrájame a sparíme vriacou vodou. 

Mrvenička:

  • 100 g jemných ovsných vloček 
  • 100 g mandlí – môžu byť aj plátky alebo zľahka nasekané
  • 20 g masla
  • 1 PL trstinového cukru

Tipy a Triky:

Môžeme použiť  aj iné sezónne ovocie.

Postup:

Zmiešame všetky ingrediencie na cesto do hladka. Rozprestrieme na plech veľkosti 20×30 cm, na cesto poukladáme rebarboru a na koniec posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili z potrebných surovín a poriadne pomrvili medzi prstami.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.