Rebarborový koláč z celozrnnej múky

Share on Facebook
1 koláč porcií
2 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

  • 100 g pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 6 žĺtkov
  • 90 g práškového cukru
  • 6 bielkov
  • 2 g soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 45 g vanilkového pudingového prášku
  • nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • krupicový cukor na vysypanie formy
  • 20 g masla
  • 300 g rebarbory

Tipy a Triky:

  • Pšeničnú celozrnnú hladkú Pernerku môžete vymeniť za ražnú celozrnnú hladkú Pernerku. Tiež ich môžete zmiešať v pomere 50:50.

Postup:

Formu (24 cm v priemere) dôkladne vymažeme maslom a vysypeme krupicovým cukrom.

Umytú rebarboru (ak je treba, tak olúpanú) nakrájame na symetrické kúsky, z ktorých na dne formy vytvoríme mozaiku.

Bielky vyšľaháme s cukrom a soľou do pevného snehu.

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Do žĺtkovej peny preosejeme vanilkový puding, zľahka premiešame. Pridáme  ⅓ snehu, preosejeme múku a opäť premiešame. Potom pridáme druhú tretinu snehu, premiešame a nakoniec pridáme tretiu časť snehu.

Vzniknuté cesto nalejeme na vyskladanú rebarboru a dáme piecť do rozpálenej rúry na 180 °C asi 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.