Rebarborový koláč zo špaldovej Pernerky
Ingrediencie:
Cesto
- 300 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 150 g masla (izbová teplota)
- 30 ml ľadovej vody
- 20 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
Plnka:
- 200 g rebarbory – nakrájanej na asi 1,5 cm pásiky
- 250 g tvarohu vo vaničke
- 200 ml smotany
- 50 g práškového cukru
- 1 puding – prášok
- 1 vajíčko
Tipy a Triky:
Koláčová forma 28 cm
Postup:
Najskôr vypracujeme krehké cesto zo všetkých surovín. Pracujeme veľmi rýchlo, aby si maslo udržalo svoju pevnosť (najlepšie to pôjde v kuchynskom robote). Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho asi 30 minút v chladničke odpočinúť.
V mise zmiešame tvaroh, smotanu, vajíčko a nakoniec vmiešame cukor a pudingový prášok.
Cesto rozvaľkáme a vložíme do koláčovej formy vymazanej maslom tak, aby sme vytvorili aj okraje. Pri tvarovaní si môžeme pomôcť prstami.
Na dno formy na cesto pokladieme nakrájanú rebarboru a zalejeme ju plnkou.
Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov asi 30 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...