Rebarborový koláč zo špaldovej Pernerky

Share on Facebook
1 koláč porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 150 g masla (izbová teplota)
  • 30 ml ľadovej vody
  • 20 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice

Plnka:

  • 200 g rebarbory – nakrájanej na asi 1,5 cm pásiky
  • 250 g tvarohu vo vaničke
  • 200 ml smotany
  • 50 g práškového cukru
  • 1 puding – prášok
  • 1 vajíčko

Tipy a Triky:

Koláčová forma 28 cm 

Postup:

Najskôr vypracujeme krehké cesto zo všetkých surovín. Pracujeme veľmi rýchlo, aby si maslo udržalo svoju pevnosť (najlepšie to pôjde v kuchynskom robote). Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho asi 30 minút v chladničke odpočinúť.

V mise zmiešame tvaroh, smotanu, vajíčko a nakoniec vmiešame cukor a pudingový prášok. 

Cesto rozvaľkáme a vložíme do koláčovej formy vymazanej maslom tak, aby sme vytvorili aj okraje. Pri tvarovaní si môžeme pomôcť prstami.

Na dno formy na cesto pokladieme nakrájanú rebarboru a zalejeme ju plnkou.

Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov asi 30 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.