Ríbezľový koláč

Share on Facebook
1 plech porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 380 g špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 210 g zmäknutého masla 
  • 3 žĺtky 
  • 2 lyžice cukru 
  • 1 vanilkový cukor 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 10–12 lyžíc mlieka 

Náplň: 

  • 500 g červených ríbezlí 

Sneh:

  • 280 g práčkového cukru 
  • 4 bielky 
  • štipka soli 

Tipy a Triky:

Postup:

Zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a vanilkový cukr vyšľaháme metličkou do peny (alebo jemne rozmixujeme mixérom). Postupne primiešavame múku, prášok do pečiva a mlieko. Vypracujeme mierne lepivé cesto, ktoré rovnomerne rozprestrieme na plech. Aby sa nám cesto nelepilo na ruky, trošku si ich pomúčime múkou. 

Pečieme na 200 °C asi 15 minút doružova. 

Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a šľaháme. Postupne pridávame cukor. Vyšľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok. 

Na upečené cesto navrstvíme ríbezle, na ktoré rozotrieme sneh z bielkov. 

Rúru stiahneme na 160 °C a koláč dáme dopiecť na ďalších 15–20 minút dozlatista. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.