Ríbezľový koláč
Ingrediencie:
Cesto:
- 380 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 210 g zmäknutého masla
- 3 žĺtky
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balíček prášku do pečiva
- 10–12 lyžíc mlieka
Náplň:
- 500 g červených ríbezlí
Sneh:
- 280 g práčkového cukru
- 4 bielky
- štipka soli
Tipy a Triky:
Postup:
Zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a vanilkový cukr vyšľaháme metličkou do peny (alebo jemne rozmixujeme mixérom). Postupne primiešavame múku, prášok do pečiva a mlieko. Vypracujeme mierne lepivé cesto, ktoré rovnomerne rozprestrieme na plech. Aby sa nám cesto nelepilo na ruky, trošku si ich pomúčime múkou.
Pečieme na 200 °C asi 15 minút doružova.
Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a šľaháme. Postupne pridávame cukor. Vyšľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok.
Na upečené cesto navrstvíme ríbezle, na ktoré rozotrieme sneh z bielkov.
Rúru stiahneme na 160 °C a koláč dáme dopiecť na ďalších 15–20 minút dozlatista.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...