Rýchly jablkový koláč
Ingrediencie:
- 3 veľké vajíčka
- 10 dkg trstinového cukru
- 10 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 8 lyžíc oleja
- 2 lyžice mlieka
- 3 lyžičky škorice
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 35 dkg jabĺk (čistá hmotnosť)
- maslo a múka do formy
Tipy a Triky:
Postup:
Najprv olúpeme jablká, nakrájame na menšie kocôčky.
Formu v priemere 30 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou a rúru predhrejeme na 180 max. 185 °C.
Celé vajíčka spolu s olejom a cukrom šľaháme metličkou 2 minúty. Určite to nebude veľmi husté. Pridáme múku s práškom do pečiva a ostatné suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame jablká. Cesto rozprestrieme do formy a vložíme do vyhriatej rúry na spodnejší rošt.
Pečieme zhruba 20 minút; ale v inej rúre som koláč piekla aj dlhšie.
Krájame po vychladnutí.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...