Bábovka z ryžovej múky s čučoriedkami a čokoládou
Ingrediencie:
- 400 g ryžovej múky Pernerka
- 3 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 180 ml oleje
- 500 ml kefíru
- 180 g cukru
- 3 lyžice limetkovej šťávy + kôra z ½ limetky
- 50 g čučoriedok
Na ozdobu:
- hrsť čučoriedok
- čokoláda
Tipy a Triky:
Namiesto čučoriedok, môžete použiť aj iné ovocie alebo orechy.
Pomocou špajle zistíte , či je bábovka upečená. Ak špajlu vytiahnete suchú, bábovka je upečená, ak na špajli ostane lepkavé cesto, je potrebné ju ešte dopiecť.
Postup:
Vyšľaháme si vajcia s cukrom, trvá to cca 5 minút. Pred koncom zašľaháme do vajec po častiach aj olej. Postupne vmiešame múku, spoločne s kypriacim práškom a kefírom. Nakoniec pridáme čučoriedky, šťavu aj kôru z limetky. Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej formy.
Pečieme na 175° C cca 55-60 minút.
Vychladnutú bábovku vyklopíme a dozdobíme čokoládou a čučoriedkami.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...