Škoricové rolky
Ingrediencie:
Na cesto:
- 650 g pšeničnej celozrnnej múky Pernerka
- 7 g sušeného droždia
- 2 vajcia (žĺtky a bielky samostatne)
- 120 g rozpusteného masla
- 100 g trstinového cukru
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky muškátového orieška
- 250 ml vlažného mlieka
Na plnku:
- 100 g zmäknutého masla
- 100 g trstinového cukru
- 10 g škorice
Tipy a Triky:
Namiesto škorice môžete použiť napríklad vlašské alebo lieskové orechy.
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Do 50 ml vlažného mlieka nasypeme droždie a pridáme lyžičku cukru. Odložíme nabok na cca 10 minút a medzitým si zmiešame múku, cukor, soľ a muškátový oriešok. Vzniknutú zmes pridáme ku kvásku spolu so žĺtkami a s rozpusteným maslom a postupne pridávame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Po vykysnutí vyvaľkáme cesto na obdĺžnik s hrúbkou cca 0,5 cm. Potrieme ho zmäknutým maslom, posypeme cukrom, škoricou a celý plát zvinieme. Vzniknutý valček nakrájame na rolky s hrúbkou cca 1,5 cm – 2 cm. Formu na pečenie vymažeme maslom a poukladáme do nej pripravené rolky. Necháme pod utierkou kysnúť ešte cca 20 minút. Po vykysnutí potrieme bielkami a zľahka posypeme cukrom, pečieme cca 30–35 minút na 160 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...