Sladké tekvičky
Ingrediencie:
Cesto:
- 340 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 130 g tekvicového pyré (uvarená a rozmixovaná tekvica hokkaido)
- 50 g zmäknutého masla
- 50 g cukru
- 120 ml mlieka izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 1 balíček sušeného droždia (7 g)
- 1 čajová lyžička soli
Na dokončenie:
- potravinársky povrázok – silnejší
- 1 žĺtok na potretie pred pečením
- mandle na ozdobenie
- med na potrenie po upečení
Tipy a Triky:
Tekvičky môžete jesť samotné, alebo natreté maslom, marmeládou či medom. Pokiaľ máte radi hrozienka, môžete ich pridať do cesta.
Postup:
Do misy nasypeme všetky sypké suroviny a zamiešame. Pridáme všetko ostatné a vypracujeme hladké cesto. Pokiaľ máme kuchynský robot, pripravíme cesto v ňom. Keby bolo cesto veľmi riedke, pridáme trochu múky. Vypracované cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť (asi 75 minút).
Potrieme si ruky olejom a z cesta vytvoríme asi 12 rovnako veľkých guľôčok. Každú guľôčku zaviažeme potravinárskym povrázkom podobne, ako keď balíme darček, to znamená, že obtočíme povrázok okolo guľôčky, na spodku prekrížime a znovu obtočíme – takto to urobíme 3 až 4 razy. Nakoniec urobíme uzlík.
Tekvičky prenesieme na plech, potrieme žĺtkom a dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 170 °C asi na 20 minút.
Po upečení odstránime povrázok, tekvičky potrieme medom a navrch do stredu každej tekvičky zapichneme mandľu ako stopku.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...