Liatý koláč s ovocím
Ingrediencie:
- 100 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
- 300 ml šľahačky
- 120 g krupicového cukru
- 3 vajíčka
- ½ lyžičky vanilkového cukru
- 12 sliviek
Tipy a Triky:
Namiesto sliviek môžete použiť iné sezónne ovocie (čerešne, višne, čučoriedky, atď.).
Postup:
Zmiešame vajíčka a šľahačku, pridáme cukor a miešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridáme vanilku a preosiatu múku.
Guľatú formu alebo menší plech (35 x 35 cm) vymažeme maslom a vysypeme cukrom. Cesto vlejeme do formy a navrch pokladieme prekrojené slivky. Pečieme na 200 ˚C asi 12 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...