Slané slimáky

Share on Facebook
8 porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 150 ml vlažného mlieka (môžeme pol na pol s vodou)
  • 4 lyžice olivového oleja (môžeme použiť akýkoľvek rastlinný olej)
  • 1 balíček sušených kvasníc
  • 1 lyžička morskej soli
  • štipka cukru

Plnka:

  • 1 kocka balkánskeho syra (asi 150 g)
  • 1 vajíčko
  • 1 vrecko kyslej kapusty (asi 500 g)
  • 1 lyžička rasce
  • 1 vajíčko na potretie
  • troška olivového oleja na potieranie pri skladaní do formy

Tipy a Triky:

Namiesto pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky môžete použiť aj pšeničnú hladkú Pernerku.

Postup:

Do misy nasypeme všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké pevné cesto, ktoré sa nelepí. Potrieme olejom, zakryjeme utierkou a necháme aspoň 60 minút kysnúť na teplom mieste. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, aby bolo cesto čo najtenšie.

Balkánsky syr rozpučíme spoločne s jedným vajíčkom (nesolíme, pretože syr je sám osebe veľmi slaný). Túto zmes rovnomerne rozotrieme po celom ceste, posypeme kyslou kapustou a troškou rasce. Cesto zrolujeme do dlhého valčeka a ten rozkrojíme na polovicu, každú polovicu rozkrojíme ešte na ďalšiu polovicu a potom každý kus ešte na ďalšiu polovicu, takže nám vznikne 8 rovnako veľkých slimákov.

Slimáky postavíme na výšku do dopredu vymazanej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Jednotlivé slimáky skladáme tesne vedľa seba a vždy po stranách ich pomažeme olejom. 

Necháme rozohriať rúru na 175 stupňov. Slimáky medzitým ešte trošku vykysnú. Než ich dáme do rúry, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 30–40 minút.

Recept pripravila @alishaeasycooking

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.